Lody z awokado

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Lody z awokado – składniki

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego (alternatywnie: mleko krowie)
  • 1/4 szklanki syropu klonowego (alternatywnie: miód)
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • szczypta soli

Lody z awokado – przepis krok po kroku

  1. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ łyżką. Umieść go w misce.
  2. Dodaj mleko kokosowe, syrop klonowy, sok z limonki, ekstrakt waniliowy i szczyptę soli do miski z awokado.
  3. Za pomocą blendera lub miksera zmiksuj składniki na gładką masę.
  4. Przełóż masę do pojemnika i wstaw do zamrażarki na około 4 godziny, aż lody zaczną twardnieć.
  5. Co godzinę wyjmuj lody z zamrażarki i energicznie mieszaj, aby zapobiec powstawaniu kryształków lodu.
  6. Po 4 godzinach lody powinny być gotowe do podania.

Teraz możesz cieszyć się pysznymi i zdrowymi lodami z awokado. Smacznego!

Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *