Ogórki faszerowane twarożkiem

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Ogórki faszerowane twarożkiem


Ogórki faszerowane twarożkiem

Ogórki faszerowane twarożkiem – składniki

  • 4 średnie ogórki
  • 200g twarożku
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól i pieprz do smaku
  • Opcjonalnie: kiełki lub rukola do dekoracji

Ogórki faszerowane twarożkiem – przepis krok po kroku

  1. Ogórki umyj i przekrój na pół wzdłuż. Wydrąż łyżeczką środek ogórków, tworząc małe „łódeczki”.
  2. Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.
  3. W misce wymieszaj twarożek, posiekaną cebulę, czosnek, natkę pietruszki i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  4. Łódeczki ogórkowe napełnij przygotowanym twarożkiem.
  5. Jeśli chcesz, możesz udekorować ogórki faszerowane twarożkiem kiełkami lub rukolą.
  6. Podawaj od razu lub schłodzone w lodówce przez około godzinę.

Smacznego!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *