Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

40 min

Łączny czas:

50 min

Ilość porcji:

4

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym – składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka masła
  • sól i pieprz do smaku

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym – przepis krok po kroku

  1. Na patelni rozgrzej masło.
  2. Polędwiczki wieprzowe oczyść z błon i pokrój na plastry.
  3. Wrzuć polędwiczki na rozgrzane masło i smaż z obu stron, aż będą rumiane.
  4. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż przez kilka minut, aż będą miękkie.
  5. Wlej bulion i śmietanę, dodaj musztardę, sól i pieprz.
  6. Mieszaj wszystkie składniki i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
  7. Serwuj polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym na talerzach, polewając je sosem z patelni.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *