Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym
Czas przygotowania:
10 min
Czas gotowania:
40 min
Łączny czas:
50 min
Ilość porcji:
4
Stopień trudności:
łatwe
Typ kuchni:
międzynarodowa
Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym – składniki
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 2 łyżki musztardy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki bulionu
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz do smaku
Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym – przepis krok po kroku
- Na patelni rozgrzej masło.
- Polędwiczki wieprzowe oczyść z błon i pokrój na plastry.
- Wrzuć polędwiczki na rozgrzane masło i smaż z obu stron, aż będą rumiane.
- Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż przez kilka minut, aż będą miękkie.
- Wlej bulion i śmietanę, dodaj musztardę, sól i pieprz.
- Mieszaj wszystkie składniki i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
- Serwuj polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym na talerzach, polewając je sosem z patelni.