Surówka z kalarepy

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Surówka z kalarepy – składniki

  • 1 średnia kalarepa
  • 1 mała cebula
  • 2 marchewki
  • 1 zielone jabłko
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Surówka z kalarepy – przepis krok po kroku

  1. Obierz kalarepę, cebulę, marchewki i jabłko.
  2. Na tarce o grubych oczkach zetrzyj kalarepę, marchewki i jabłko.
  3. Posiekaj cebulę na drobne kawałki.
  4. W misce wymieszaj sok z cytryny, jogurt naturalny i majonez.
  5. Dodaj starte warzywa i jabłko do miski z sosem.
  6. Dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
  7. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  8. Przełóż surówkę do lodówki na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.
  9. Podawaj schłodzoną surówkę z kalarepy jako dodatek do dań głównych.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *