Tortilla z tuńczykiem
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Łączny czas:
Ilość porcji:
Stopień trudności:
Typ kuchni:
Tortilla z tuńczykiem
Tortilla z tuńczykiem – składniki
- 4 tortille pszennego lub kukurydzianego
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 1 papryka czerwona, pokrojona w paski
- 1 pomidor, pokrojony w kostkę
- 1/2 szklanki startego żółtego sera
- 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
Tortilla z tuńczykiem – przepis krok po kroku
- W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek.
- Dodaj cebulę i smaż ją na średnim ogniu, aż zmięknie i zacznie się lekko rumienić.
- Dodaj paprykę i smaż przez kilka minut, aż zmięknie.
- Dodaj pomidory i tuńczyka wraz z sosem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Mieszaj wszystkie składniki i gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut, aż sos zgęstnieje.
- Na każdej tortilli rozłóż równą ilość farszu z tuńczykiem.
- Posyp startym serem i posyp natką pietruszki.
- Zwiń tortille w ruloniki i podawaj od razu.
Smacznego!